Nu e de lördag igen…

…den låten har jag sjungit bra många gånger, jag har ju ett förflutet som dansbandsmusiker. Vi startade februari 1973 (om jag inte minns fel). Vi hette Benkes inledningsvis, men bytte sedan till Bengt-Åkes och det namnet fanns kvar till the bitter end runt -96 nån gång. Det är fantastiskt vad många låtar man hunnit med genom åren. Det är ofta man tänker, -Åh, det där låten har jag sjungit/spelat. När vår repertoar var som störst, uppåt 70-80 låtar,  kunde man alla texter utantill!!!
Sedan blev det ett kort uppehåll tills det var dax igen 1998 då vi startade upp ett coverband. Sedan har det rullat på…., alltså drygt 36 år som musiker/musikant…
Coverbandet, Crossroad, började med fem medlemmar, men minskade efterhand till idag 2 pers, jag o Göran Strandberg. För att fixa till det att låta som ett helt band, så har vi liksom många andra börjat nyttja bakgrunder som det kallas. Vi har bas och trummor inspelade som hjälp. Till skillnad mot många andra så fixar vi alla våtra bakgrunder själva. Jag spelar in allt hemma för att vi ska få vår prägel på musiken. Det är sanslöst roligt att sitta och jobba med detta i hemstudion, men det tar otroligt mycket tid. Det går ett antal kvällar för att ”sätta” en bakgrund till en låt. Läs gärna mer om oss här och boka upp oss om du har behov av musik till festen!

Fy tusan vad Så ska det låta är ett bra program!
Jag har sagt det förut, men säger det igen. Man blir glad av det programmet och det är helt underbart att ”trycka på” lite i volymen och sjunga med. Gårdagens Sanna Nielsen och hennes version av Empty Room var helt underbar !!

Dagens melodikryss är nu avklarat. Dax att hämta tidningen och se om det hänt nåt utanför Rissna 🙂

…osså är det väl dags för en långpromenad!

Sköt om er och ha en riktigt härlig lördag!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x