Forsaleden

Forsaleden måste var en underskattad led och utflyktsmål i Jämtland.
Att den är populär kan man se, men den borde vara mer omtalad och känd än vad den är. Forsaleden är nämligen en helt underbar led att gå och har dessutom helt fantastiska oaser till badställen och för picknicken.

Hela leden är ca 7 km lång och man får nog räkna med en heldag om man ska gå hela sträckan fram och tillbaka inklusive mat- och fikastopp, samt lite naturskådning.
Sträckan bjuder på allt från vandringar på sköna hällar till kortare skogsvandringar i djup härlig storskog, spännande vattendrag, broar mm. Kort sagt en fantastisk led att gå och att lägga sin utflykt till.

För den naturintresserade finns även ett antal informationstavlor lite här och var med kort information om t.ex. hällristningar, fäbodvallar, om naturen mm. Hällristningar finns även att se!
Leden är dessutom familje- och barnvänlig och passar troligen alla åldrar. Tidigt på säsongen samt efter regn kan det vara lite blött på vissa ställen, men det går faktiskt att gå hela leden i gympaskor om man vill, även om jag själv föredrar att gå i kängor.

Leden är bra utmärkt och det finns flera väldigt fina rastplatser (med ved och verktyg!) och dessutom har man nu satt upp dass på ett flertal platser – bra jobbat!!

För er som vill fiska finns även den möjligheten och vattensystemet inbjuder verkligen till fiske. Det finns dessutom möjlighet att hyra fiskestugor för övernattning längs leden.

Endera börjar man gå från Åkerviken (sväng av E14 vid Gällö och åk förbi Revsund och vidare mot Våle, vid vägskälet mot Våle finns en liten väg ner till Åkerviken, skyltat) upp mot Forsa eller om man vill komma mer direkt på badplatserna så startar man norrifrån vid nedre delen av Långselet. Man svänger då av E14 vid Pilgrimstad och åker till Våge, där tar man av mot vänster, det är skyltat med Forsaleden. Man följer den grusvägen ca 4-5 km tills man kommer till ett vägskäl där det står Forsaleden och där svänger man återigen till väster igen och följer den vägen tills man kommer till en skylt med Forsaleden.

1
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x