Utan breda band i ett dygn…

Hej i sommarsverige!
Ett dygn utan bredband – inte kul, men det är precis vad vi varit med om i Rissna med omnejd. Men nu är det tillbaka igen om man kan surfa fritt igen!

Igår fyllde vår yngste son 10 år (och vår äldste fyllde 21 samma dag). Tårta naturligtvis, men gissa om han blev lycklig när han fick en sån här;

dsc_2818

Den har gått varm sedan dess 😉

Häromveckan laddade jag ner (helt lagligt naturligtvis) ett av fjolårets program av Sommar i P1 – det var Nisse Simonsson, vår kände hjärnkirurg här i Jämtland. Numera åker han runt och föreläser om hjärnans funktion och hur vi människor fungerar.
Idag tog jag mig tid att lyssna på det programmet på vägen hem från Sundsvall. Det är otroligt intressant att höra hur vi människor egentligen funkar och är skapta – och hur vårt sätt att vara och tänka kan påverka t.om. vår hälsa. Att vara glad och ha roligt är bevisat att det läker kroppen. Andra saker som är viktiga är att röra på sig dagligen, äta det vi är skapta att äta, dricka vatten som vår naturliga dryck osv. Jag har hört Nisse i verkligheten ett par gånger och det är fascinerande att höra hur vår hjärna fortfarande fungerar ungefär som för 50000 år sedan – så lång och trög är evolutionsförändringstakten i vår hjärna. Det ni! Vår hjärna är skapt för att tänka som en människa ute på savannen. Inte konstigt att det slår slint ibland för en del människor i dagens ”moderna” samhälle.

Oj, vad filosofiskt det blev idag.

Jag sitter här halv tolv på kvällen och det är alldeles ljust – man vill inte gå och lägga sig, men måste om det inte vore för det här jobbet…

Den här ”blombilden” är tagen ikväll kl. 23.10 utan blixt – ett bevis för ljuset.

dsc_2844

Njut av ljuset – var glad, drick vatten och lev gott – vi hörs!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x