Drottning Blankas väg

Varje år veckan innan skolavslutningen så går alla barn och föräldrar i Fjällsta skola en liten sträcka av Drottning Blankas väg.

Det är en lite annorlunda tradition, men en bra sådan, man får röra på sig och det kan man ju inte få för mycket av. Skolan är ju inte så stor med det blir i alla fall två busslaster med barn och föräldrar, dryga 100 pers, som transporteras till Björsjö för att sedan gå en liten skogsväg tillbaka till Fjällsta. Sträckan vi går är ca 5 km.
Sedan är det samling där på gamla föreningshuset för lite sång o musik från skolbarnen, nåt år har dom även haft dansuppvisning, bl.a. line dance.

I år fick vi höra gamla barnvisor från första halvan av 1900-talet samt 3 fina Ted Gärdestad-låtar. Bra jobbat, alla barn!

Jag tog med lilla kameran på promenaden, men tyvärr hade jag glömt kolla batteriet innan avfärd så det blev ingen bild på barnen när de sjöng 🙁

Ett gäng ungdjur tittade förundrat på oss när vi gick förbi. Inte konstigt, det är väl inte var dag det kommer 100 pers och går förbi mitt ute i skogen!
Naturligtvis var det saftpaus också vid bron i Brovik.

Drottning Blankas väg är en sträcka mellan Stugun, via Rissna, till Dalhemsviken utanför Gällö som en drottning vid namn Blanka har färdats över en gång i tiden. Läs mer om det här!

Till helgen firar vi Sveriges Nationaldag – även här i Rissna gör vi det.

Ha en skön avslutning på veckan!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x