I dag startar yran….

En av Sveriges största festivaler!
Visst är det fantastiskt att den finns i vår närhet – här i Jämtland, Östersund! Det ska vi vara stolta över att det finns människor med sån drivkraft som kan ordna något så stort i Jämtland! Hoppas bara att det blir hyfsat väder…

Läste i tidningen idag att Mekonomen vill storsatsa i Stadsdel Norr i Östersund – det är också en satsning som kan ge Jämtland och Östersund en skjuts framåt. Hoppas nu bara inte att någon detaljplan sätter stopp för hela den här iden som annars verkar hamna i Trondheim eller Sundsvall. Här är det viktigt att politiker och tjänstemän i styrande ställning aktivt tar hand om denna stora affärsetablering.  Det måste till en aktiv dialog där man inte bara hänvisar till en tidigare fastställd detaljplan – i stort sett alla beslut går att ändra, om det skulle behövas. Såna här chanser får vi inte missa i Jämtland!!

Detsamma gäller naturligtvis i det lilla formatet, i Rissnaområdet, Norlbygda. Det gäller att ta vara på alla chanser som dyker upp – om det dyker upp nån 😉
Egentligen finns det enorma kapital (tjänster, resurser) i en bygd som denna, det gäller bara att kunna hitta ett fungerande samarbetsklimat mellan alla parter och att det finns drivkrafter som orkar dra ett tungt lass OCH koordinera alla de tjänster och resurser som finns. Det finns ju allt från crosscarting, rallyskola, rallytester till fiske, jakt,sågverk, entreprenadverksamhet, catering, rökeri, vandrarhem, förskola, föreningshus, partyband, musiker och musikanter, verkstad mm. mm. – Vilken mix!

Jag måste säga att jag är fascinerad av all den aktivitet som bedrivs på Depå Grande – det händer saker hela dagarna där!! Imponerande!

…och vi har ju ett stort fint föreningshus som står tomt alldeles för mycket, tycker jag…
Men som sagt, det gäller att det finns drivkrafter som orkar ta tag i alla ideer och jobba med dem. Heltidsarbetande i dagens Sverige har lite svårt att hinna med så mycket mera än arbete och familj och hem.

Idag har vi varit till stora staden och flanerat runt i yranmyllret – vi åkte dock hem innan själva yran började – vi får väl se om det blir nån yrankväll för vår del.
…och så har vi ju varit och provianterat inför en fjällvandring – och köpt nya fjällkartor. Bengt står i startgroparna 🙂

Ha det gott!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x