Visst kan män ha bäckenbensuppluckring?

Jodå, i alla fall jag…
Det kändes i alla fall så efter två promenaddagar i Stockholm – helt underbara dagar med fantastiskt väder!  Det blev en mara, 4,5 mils vandring under Stockholmsdagarna, med skoskav.. och av nån anledning så slog det sig på höfterna, eller som jag kallade det, bäckenbensuppluckring. Så, det kan faktiskt vara synd om oss män också 😉 !!

Nej, jag ska inte klaga, vi hade otroligt sköna dagar!

dsc00827

Det är en viss skillnad på ”puls” mellan Rissna och storstan – konstigt va?!

I Stockholms centrala delar är det en gigantisk, aldrig sinande, ström av människor som rör sig. Hit o dit, kors o tvärs, fram o tillbaka…

Den här märklige mannen (antar jag att det är) hittade vi på Drottninggatan och han stod helt orörlig länge, men så fort någon gjorde en grimas åt honom så grimaserade han tillbaka – det såg riktigt läskigt ut. Han måste ha fruktansvärt lite o göra som ägnar sig åt sånt på dagarna 🙂

Efter en sväng runt centrum så hamnade vi ju inte helt oväntat på Hötorget bland alla försäljare där. Där är det kommers! Det säljs hejvilt av allt möjligt. Det man fascineras mest av är nog blom- och frukt/grönt-stånden. Dom har otroligt fina blommor och frukter och grönsaker och priserna ligger långt under de vi betalar här uppe hos oss.

…och plånboken öppnades direkt på Hötorget!dsc00824

Jag är ju till Stockholm lite titt som tätt men har aldrig stött på statsministern, varken den nuvarande eller tidigare, nån gång under alla resor… och vad händer denna gång? Jo, både under fredagen samt lördagen stöter vi på Fredrik Reinfeldt – otroligt!

dsc00835

Under fredagen blev vi stoppade av hans livvakter när vi gick gatan fram genom Östermalm. Han var precis på väg ut från ett byggområde och skulle in i en bil (kolla in en av hans livvakter som sätter upp ett pekfinger).

Dagen därpå, på lördagskvällen, sitter han och hans familj och äter på samma uterestaurang som vi besöker.

dsc00856

På lördagseftermiddagen efter ett underbart besök på Skansen så hamnade vi mitt i Stockholm Maraton – en gigantisk löpartävling med närmare 15000 deltagare! Å jäklar vad dom i täten sprang fort – det går verkligen undan för eliten! Dom som är på den här bilden ligger cirka en timme efter täten, efter ca 30 km!! Och det fortsatte att ringla fram människor i alla möjliga stilar under flera timmar till. Dagen efter, på söndagen, såg vi väldigt många maratonlöpare (alla som sprang hade fått maratontröjor, så dom var lätta att känna igen) med märkliga gångstilar, uppenbart märkta av de dryga 40 km dom sprungit.

Det blommar nåt alldeles fantastiskt i huvudstaden så här års. Rhododendron, syrener, alla träden i alléerna… Väldigt vackert!

dsc00847 dsc008361

dsc00832Gamla stan är ett eget kapitel i Stockholm. Det är riktigt roligt att gå genom de gamla stadsdelarna och uppleva lite gammal atmosfär tillsammans med detta myller av människor.

På en av gatorna stod denna man och spelade och sjöng underbar blues-rock. Kolla in hans fräcka förstärkare!!

dsc00831
Back to basics!
dsc008491
-Tittut!

Ja, jag vet! Jag är lite för gammal för att leka ”tittut” – men jag kunde inte hålla mig – den här ihåliga eken som fanns i en trädgårdsanläggning ute på Djurgården blev för lockande för att låta bli!

Skål min kära och tack för en underbar helg i storstan – det gör vi om nån gång!

dsc00858


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x