Storsjöyran – lördag

I lördags var jag ut och yrade lite!

Det var ett par artister som jag verkligen ville uppleva live. Först Robert Broberg som jag aldrig sett live tror jag, sedan Lars Winnerbäck.

Musikant och ljudfixare som man är, så kan jag inte låta bli att tycka till om ljudkvalite’n också…

Ni får ursäkta bilderna. Dom är tagna med en gammal iPhone, långt ifrån känd som någon kameramobil 🙂

Robert Broberg – vilken låtfixare och ordtrixare! Konserten som var 1 timme lång innehöll mängder av hits från hans karriär. Roligast var faktiskt att höra att han gjorde ”lumpen” på F4 på Frösön och att han då blev kär i en tjej som jobbade på en frisörsalong som låg vid Stortorget. Han skrev då en låt till henne (efter hennes namn) som hette Annabella. Det var bra ljud under hans konsert, däremot börjar det märkas att Robban börjar bli lite till åren, att konserten hela tiden gick vidare var helt och hållet gitarristens förtjänst som var den som pushade på och drev konserten framåt – men som sagt, vid 70 års ålder är man förlåten!

Bra och kul konsert!

Sedan drog jag iväg ner till Tutti-Frutti-scenen eftersom jag visste att en gammal country-rock-snubbe skulle spela där…och OJ vilken positiv upplevelse det blev!
Han är ju inte direkt känd, men det fylldes på med folk under hela hans konsert – och vilket drag! Inte en enda kunde stå still – det gungade nå’t otroligt! Dom var bara 4 personer, trummor, bas och två akustiska gitarrer. Hans gitarrist var det grymmaste jag hört någon gång – en helt otrolig gitarrguru, han hanterade gitarren som om han var född med den! Värsta rocksolon strömmade ut ur hans akustiska gitarr och han kunde blanda solon med rent rockkomp på nå’t märkligt sätt…det var grymt att se!! Ljudet därnere på Tutti-Frutti var otroligt rent och klart – bra rattat!
Javisst ja, han hette Elliot Murphy – får ni möjligheten nån gång att se honom och hans band live, så ta den!

Winnbäck då….ja, första känslan efter att ha sett det sköngungande gänget Elliot Murphy var att det kändes tamt och lojt och dessutom med ett betydligt sämre ljud, jag fick en känsla av att teknikern somnat en stund där 😉
Men jag trängde mig in i folkhavet och hamnade lite mer mitt i och konserten växte allt eftersom och det blev riktigt, riktigt bra till slut! Det bara rullade fram hit efter hit och med en otroligt härlig stämning framme vid scenen!


Jag har aldrig hört någon artist med sån allsångspublik som Lasse Winnerbäck har. Jag har ju hört Ulf Lundell några gånger och han har också en trogen textkunnig publik, men han slår inte Lasse publik! Häftigt!
Winnerbäck verkade dessutom ”litte” berörd av den jämtländska yran och stämningen där!
Elegi var fin att höra samt min favorit För Dig.

Jag drog runt en vända i Badhusparken ochså och lyssnade lite till Hoffmaestro m.fl också, det var lika fullt med folk där – men det var inte riktigt min musiksmak, så där blev jag inte kvar så länge….

Yran och stortorget ja…
Det är bara att gratulera Östersund till den fantastiska konsertytan som det nya torget ger. Alla ser och det får plats ”hur många som helst” på torget känns det som. Bra genomtänkt! Det var visst tjugoentusen pers där på torget men det var ändå inte speciellt trångt – det hade nog fått plats ännu fler, bredvid mig fanns en tom plats t.ex…. 🙂
Bra genomtänkt torg!

Presidenttalet är en upplevelse för sig. Magnifikt och magiskt är väl bra ord för denna händelse mitt i den mörka sommarnatten. Ljusspel, eldar, effekter och en otroligt hängiven publik gör denna stund till nå’t alldeles extra. Alla skriker med i ”Jamtland, Jamtland, jamt o ständu’t”!

Efter midnatt drog Teddybears igång sin konsert som var renslipad klockren musik med otroligt rent och fint ljud, men en musikstil som inte tilltalade mig, men jag stod och lyssnade en stund innan det blev dags för hemfärd!

Så här i efterhand ångrar jag lite att jag inte åkte in och såg både Europe och Kent….

Men tack Yran-gänget för ännu en fantastisk Yra – ni gör ett kanonjobb!

Här kommer ett klipp från Yrangruppen själva ”Tack alla ni som besökte årets Yra och gjorde den till en så fantastisk, makalös, vidunderlig fest. Under tre dagar hade Yran 52.000, fördelat på 15.000 under torsdagen, 16.000 under fredagen och 21.000 under lördagen. Det innebär att Storsjöyran kommer att gå med vinst även i år. Därför kan vi redan nu säga: Vi ses 28-30 juli!

Solen skiner i Rissna idag! Dags att lämna min kära Mac och gå ut i solen! Tror jag tar med gitarren och spelar I’m Yours!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x