Sommar, sommar, sommar

Sitter här fredag kväll och lyssnar på Marcus Birro, värd för Karlavagnen ikväll. Jag gillar Birro på nåt vis, hans kåserier är helt underbara. Ikväll höll han ett hyllningstal till den svenska sommaren. 3 månader med 7 grader och regn – underbart!

..och visst, det regnar. varje dag, varje kväll, varje timme… typ…. och tempen är väl som Birro säger, ungefär 7 grader.

dsc_2771

Men, det som alltid förvånar mig är när jag tittar i SMHI-loggboken (vi är rapportör till SMHI) och ser att det regnar inte så mycket som man tror, det är inte så kallt som man upplever! Jag tror att mycket bygger på vilka förväntningar man har på sommaren – förväntar man sig att det skall vara sol och +20 eller mer hela sommaren, då blir inte den svenska sommaren speciellt mycket att hurra för. Har man däremot inställningen att det är fantastiskt med ljuset, blommorna, allt det gröna, fågelsången mm, mm så kan det bli helt fantastiskt – och jag tror jag sagt det förut. Det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder.

Nä, imorr’n drar vi till Birsta, Norrlands Mecka – sommarshoppa i mer än 90 butiker! Huh!!. Förhoppningsvis ska vi väl kunna göra av med några kronor i alla fall!

Sen e’ jag spelsugen, Göran! Dax för gig igen – förkylningen är över och det är dax att dra igång en Eagleslåt! Telecastern väntar på att strängarna ska töjas!

Ha en riktigt skön helg och njut av sommaren – ja, den svenska sommaren!

dsc_2787

På återseende!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x