Skogspromenad

IMG_0056_2-1

Äntligen kom värmen tillbaka även här i Jämtland!

NI7_3138-1Förra veckans regn och rusk vill jag slippa nu ett tag och nu säger prognosen fint väder veckan ut – härligt! NI7_3139-1
Den här veckan är det förresten Yran – Sveriges bästa musikfestival! Vill ni veta mer om Yran så klicka här – Yran!

Ikväll tog jag mig en skön skogspromenad, jag, kameran och ett äpple. Det är lite spännande att ge sig ut i skogen så där planlöst och vandra runt och hitta nya platser varje gång. Trots att jag gått i området otaliga gånger så hittar man ständigt nya platser, nya stigar, nya vyer. Dessutom skiftar naturen karaktär under året så det ser ständigt ”nytt” ut.
När jag fotograferar vill jag gärna krypa lite närmare eller hitta nya vinklar för att framhäva huvudobjektet i bilden. Tänk på det när ni fotograferar att det ni vill visa inte behöver vara varken störst eller mitt i bilden. Hitta nya vinklar och tänk hela tiden på vad som finns bakom. Titta om det passar i kombination med det du vill fota/visa.

NI7_3143-1

NI7_3147-1

 

NI7_3158-1

Upp till en tjärn mitt på skogen gick färden där jag satte mig ner och njöt av den underbara kvällssolen. Bilden längst upp är en panoramabild från där jag satt, tagen med min mobiltelefon därav lite väl mycket ljus när jag svepte förbi solen.
Alldeles tyst och lugnt var det där uppe, bara några fåglar som lät emellanåt samt en enveten broms som irriterade mig. Jag satt nog där i en halvtimma och bara njöt av stunden, tystnaden, värmen och stillheten.

Vilket härligt skafferi skogen är nu och en tid framåt.
NI7_3141-1Jag hittade (och smakade) både hjortron, blåbär, lingon och smultron. Jag har läst och hört att det inte skulle finnas så mycket blåbär i år men jag hittade massor. Jag tror det beror lite på var man letar. Det finns en hel del i all fall. Det har jag sett 🙂 – visst ser de härligt goda ut alla dessa bär?

Det är fantastiskt vilka färger alla dessa bär ger oss – det lyser så vackert!

För er som är lite foto- och kameraintresserad så kan jag berätta att alla bilder är tagna med en Nikon D7000 samt objektivet en 70-200 f4 utom bilden på tjärnen som är med ett Sigma 17-70 (samt mobilbilden längst upp då).

Hela promenaden tog tre timmar och det kändes som väl investerade timmar. Återhämtning kallas det också.

NI7_3156-1NI7_3165-1NI7_3169-1

NI7_3154-1

Sköt om er!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x