iPad och iPhone

Tänkte ge mina första intryck av både iPad och iPhone 4 efter att ha haft dem ett tag.

Tar den lilla först…

iPhone 4

iPhone 3G
iPhone 3G

Har haft en iPhone 3G under två och ett halvt år. Efter många uppdateringar börjar den verkligen bli seg, då operativsystemet har utvecklats mer än vad telefonen klarar av. Sedan har hörlursuttaget slitits ut under dessa år av telefonmöten på jobbet. Men jag har varit otroligt nöjd med denna telefon, faktiskt den telefon jag varit mest nöjd med hittills.

iPhone 4

Men förra veckan blev jag med iPhone 4 – och vilket lyft prestandamässigt. Helt plötsligt fick man en snabb och bra telefon igen.
Jag har hunnit prova kameran och filmkameran också och det verkar lovande! Eftersom jag gillar att fota så blir det här en perfekt ”alltid-ha-med-sig-kamera”.

Bilden på huset/snön i ett tidigare inlägg (i fredags) är tagen med min nya telefon.
Skärmen är dessutom riktigt, riktigt bra!

Kan väl tänka mig att den nya telefonen är lite mer ömtålig, så det gäller väl att inte tappa den på alltför hårt underlag.

…och så den lite större…paddan…

iPad

Ja, på jullovet så blev det en iPad och det köpet ångrar jag inte. Den används riktigt flitigt här hemma. Eftersom den är så otroligt snabb att starta och så smidig att ha i soffan eller vart man nu är så används den väldigt ofta, av alla…
Batteritiden är ju dessutom helt suverän, det räcker till 9-10 timmar surfande och spelande utan laddning. Tv-tider, kolla väder, facebook, nyheter, följa bloggar, RSS-flöden, kolla Blocket.se, kolla mailen osv…osv…

iPad’en har en skärmstorlek på 9,7″ och upplösningen på skärmen är 1024×768.

Eftersom jag gillar musik så har jag en del musikappar på både iPhonen och iPaden.
Jag har ju den sista tiden fått fart på mitt musikskrivande. Ja, fart och fart, men jag har ju i alla fall fått klar en första egen låt och har samlat på mig en hel del textsnuttar, textfraser för kommande låtar. För att fånga upp dessa textfraser så använder jag ett helt suveränt program/app som heter Evernote, som dessutom är gratis! Med den så synkas automatiskt alla texter mellan iPhone, iPad och min musikdator, så jag har hela tiden de senaste uppdateringarna med mig och kan ”fylla på” med nya textideer vartän jag är – kanonbra!
Sen har jag laddat både iPhone och iPad med små musikprogram för att kunna spela in idéer till melodier eller solon.

Så sent som i kväll satt jag med iPaden och skrev ner ett par textrader som jag kommit på idag…

För efter alla positiva reaktioner på den första låten så har jag börja spinna på nästa låt – tankesmedjan är igång 🙂
Funderar på en ballad den här gången…

Tänk om man kunde skriva såna här låtar, en Kent-låt, som Carolina Wallin Perez spelat in. Hörde den för första gången för några veckor sedan, sedan köpte jag en CD med lugna låtar att ha i bilen och där fanns den också med. Fin låt! En sån ska jag nog skriva! Lyssna och njut…

Nä, nu ska jag fortsätta fnula på min nya låt…

Vi hörs!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x