En promenad en helt vanlig kväll

Onsdag kväll, förkyld och allmänt hängig men det hindrar inte från en kvällspromenad. Alltid lika skönt att komma ut och få njuta av vår vackra natur och lyssna lite på fåglarna, titta på blommor, fotografera lite…ja, bara vara…
Fåglarna sjunger verkligen helt underbart nu på våren och på försommaren. Sen när de fått ungar så blir det i princip tyst igen. Det är en fröjd att gå ut en vindstilla kväll och bara ta in all denna musik som dom bjuder på. Sen alla små blommor och annat intressant gör ju varje promenad till en liten utflykt. Det gäller bara att titta sig omkring och fånga tillfället. Sonen följer ofta med och han gillar verkligen det här med djur, fåglar och natur. Jag är alldeles övertygad om att det är viktigt och bra för barnen att få vara med ut och se och uppleva allt som faktiskt finns därute. Det finns mycket och det är lärorikt och bra för själen. Frisk luft får man på köpet också.

Kameran försöker jag oftast ha med, så även ikväll och jag fångade några ögonblick. Några av bilderna är däremot från tidigare i veckan också.
Ja, ni kanske tycker jag är knasig men till och med några gruskorn kan fånga min uppmärksamhet när kvällssolen skapar långa skuggor av de små kornen. Eller en stubbe från ett träd som säkert har massor av historia i bagaget.

Här kommer ett par bilder där man kan se hur man kan variera ett och samma motiv genom olika fokus. Det är intressant att testa nya vinklar, ändra fokus och låta bilden förändras.

Jag avslutar med den här bilden som ger lite mystik. Den är tagen på en myr mellan Rissna och Börjesjö. Det ser nästan ut som det ligger lite snö ute på myren men det är vitmossa som ”lyser”.

Sköt om er – hälsningar från rufsiga jag ute i naturen…


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x