Borta bra men hemma helt underbart!!

Hemma igen efter några dar ute i Sverige.  Har hunnit med Stockholm, Västerås, Örebro och Sundsvall på två dagar.

I Örebro, där jag var igår, fanns igen snö kvar, knoppar på buskar o blommor osv. – känns lite underligt för en surjämte. På hemresan (med tåg) så såg man tydligt wn gränd ungefär vid Skinnskatteberg det det helt plötsligt blev ett par decimeter snö!!
Anledningen till Örebroresan var att tacka av en jobbarkompis som slutade sin bana på TeliaSonera efter 23 år. Vi var ut och åt på en riktigt fin restaurang igår kväll och den restaurangen kan jag varmt rekommendera om ni har vägarna förbi i Örebro (och lite pengar över i plånboken, jag blev bjuden 🙂 ). Det var banne mig en av de finaste, exklusivaste matställen jag besökt – restaurangen heter Ågatan 3.

Idag börjar den s.k. IPRED-lagen. Den innebär att internetleverantörer har skyldighet att lämna ut dina uppgifter om en rättighetsinnehavare hittar upphovsrättsskyddat material på din IP-adress. Lagen är egentligen jättemärklig. Den ger rättighetshavaren rätt till att utöva (statligt sanktionerad) utpressning på enskild medborgare vilket inte ens vår polis har?!?! Kan nån förklara för mig hur man kan driva igenom sådana lagar? Rättighetsinnehavare – ni måste börja tänka om, tänka modernt. Internet som verktyg kommer inte att upphöra – inse det!

Hur gör ni som läser denna sida? Laddar du ner? Kommer du isåfall att fortsätta ladda ner? Jag slänger ut en ny Dagens Koll här till vänster.

Äntligen, äntligen lite vårvärme i luften – nu vädrar jag våren runt hörnet!!
Häruppe vid Åselet (utanför Rissna mot Boggsjö) så såg jag ikväll två bävrar som satt tätt intill varandra på iskanten – det såg faktiskt rätt gulligt ut (kan bävrar bli gulliga?).

Ha det gott – vi hörs!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x