Att resa, att börja om, att njuta av färgerna i naturen

Månadsskifte och nu går vi in i september, en höstmånad full av färger.
Jag har lämnat en resa bakom mig och börjar nu en ny. Eller som texten i en låt ”det här är slutet på resan och början på en ny”. Vart den tar vägen vet jag inte…
Jag gör mina små ”resor” runt i skog och mark också och häromda’n gjorde jag ett par kortare resor. Kameran är ju ofta med och jag tänkte visa några av bilderna från dessa små resor.

Höstmorgon och höstsol ger ett väldigt vackert ljus med stämning och härliga kontraster och skogen är ju dessutom full av ”guld” just nu.
När morgondimman lättar och solen skickar sina strålar genom trädverk och gräs så blir det underbara färgskiftningar och färgerna på bladen kan göra att i alla fall jag stannar upp och beundrar hur vackert det är.

Lite vatten på ett blad kan räcka för att få mig att stanna upp och fångas. Eller en fjäril som sitter och fångar upp den sista värmen så här på höstkanten. Och alla dessa vackra bär som finns överallt just nu. Titta bara på alla färgvariationer som finns i bladen kring lingonen. Allt från svarta till röda och blandfärgade. Märkligt nog fotade jag inga blåbär fast jag såg massor av dem.

Hallonen jag hittade var verkligen goda. Bär är faktisk som godast direkt från busken/riset. Gör man sig mödan och kryper ner i lingonriset så kan man faktiskt få det att likna en ”skog”.

Morgondimma, dagg och spindelnät…

Ut i vår vackra natur och njut av den. Det är väl investerad tid, jag lovar.

Den här tiden på året börjar färgerna i fjällen också och det skulle vara underbart att ge sig ut ännu en sväng i våra härliga vidder, fjällen…

Avslutar med en fras som vi kan ta till oss ibland…

Älska mig mest när jag förtjänar det minst för då behöver jag det bäst…

/ Kram från Bengt


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullvi jonsson
Guest
Gullvi jonsson
11 år sedan

Hej!

Det var en ren tillfällighet att jag hittade din trevliga hemsida. Kul med facit och glädjas åt att man har lyckats, eller hjälp när man har fastnat. Uuöver det fin lay out och mycket vackra bilder.

Trevligt!!
Hälsningar
Gullvi

L8
Guest
L8
11 år sedan

L 2: SNURRA min jord.

L8
Guest
L8
11 år sedan

Hej från Ringarum! +15 grader, soldis, lite blåst. Katterna har ätit och gått ut. Jag är redo och datalådan tycks funka från början.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x