Att jobba i IT-branchen och att vila hjärnan

I min bransch används ofta förtroendearbetstid, dvs. inga fasta arbetstider, vilket innebär att du ska göra det du är avsatt till att göra och du bestämmer ofta själv när och hur du vill göra det. Det låter fint och lyxigt att kunna bestämma själv om sin arbetstid!

Men, den lyxiga tillvaron skiner ofta med sin frånvaro – arbetsveckorna ligger väldigt sällan på 40 timmar – det är betydligt oftare 50 och uppåt sextio timmar i veckan. Nu kan det ju bero lite på vilken position man har i sitt arbete, men i mitt fall som ledare för teknisk utveckling och koordinering inom utvecklingsprojekt blir det väldigt mycket kvällar och helger – man kan undra om det är värt det i slutändan?! Jag klagar inte på mitt jobb, jag stortrivs, men det är en väldigt stor press hela tiden på att prestera och leverera resultat. Stressen finns där hela tiden…

Men, man får träffa väldigt mycket duktigt folk och framgångsrika personer i företagsledningar när man har mitt jobb. Det är lite fascinerande egentligen att lilla jag kan sitta i mysbyxor här hemma i Rissna och ha möten med människor i ledningen av företag och utvecklare för att nästa dag träffa dem personligen i kavaj!!

Det här jobbet gör i alla fall att fritidsintressen blir helt nödvändiga för att återställa hjärnan. Att fotografera är ett sådant stort intresse som växt sig starkare den senaste tiden. Att vistas ute och gärna i fjällen har blivit en annan fritidssyssla som är helt underbar! Fjällen ger en fantastiskt avkoppling och man känner verkligen att man ”hittar tillbaka”. Den fritidssysslan har jag även förmånen att få dela med min kära sambo och även resten av familjen gillar detta – och det är fantastiskt!
Har ni inte provat att fjällvandra, så gör det! Vill ni ha tips på lämpliga ställen att börja på, så hör gärna av er,  jag ger gärna några tips!

Pyramiderna - en intressant naturskapelse i Vålådalsfjällen

Ett annat stort fritidsintresse är musiken som jag absolut inte skulle klara mig utan – att hänga på sig gitarren och spela musik man gillar är perfekt för kropp o själ!

Sköt om er!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x