Anton och jag på utflykt till Sollefteå

Igår lördag efter melodikrysset kom suget efter en utflykt så vi bestämde lite snabbt att dra iväg till min födelsestad Sollefteå och vandra runt lite där och låta Anton upptäcka lite av det jag sett i min ungdom.
Jag har inte bott i Sollefteå men är som sagt född där och har/har haft en hel del släktingar där och har vistats där ett flertal gånger och jag har även spelat där ett antal gånger. Både nere på stan och uppe på Hallstaberget.

Vi packade in Muurikka, lite fryst lax, råris, rörde ihop en kall sås och lite annat smått och gått och gav oss iväg.

Efter en liten stadsvandring så tog vi en fika på Café Petter, en jättemysigt café i gammal stil. 

Sedan blev det vandring runt för att upptäcka och utforska niporna och området kring dem.
Vi for upp och ner i dessa nipor som ett par ekorrar. Spännande, kul och intressant! Klicka gärna upp bilder för att få en glimt av niporna och dess område. Backsvalornas hål syns tydligt nerifrån.
Om ni har vägarna förbi gå gå gärna upp och titta på dessa naturfenomen men se upp, det finns inga skyddsräcken eller liknande så håll barnen i händerna!

Jättemysiga små stigar är det i området. På ett ställe såg vi ett helt gäng med Trädkrypare men det var nästan omöjligt att fånga dem på bild. En suddig bild fick jag i alla fall. Titta på tallens överlevnadsinstinkt – hur klarar en sådant träd stormar?

Naturligtvis var vi tvungen att ge oss upp till Hallsta för att gå upp i hoppbackarna och vi gjorde även en sväng upp i slalombacken, grönt av långgräs för tillfället. Hotellet däruppe var stängt och det var full renovering på gång inför kommande vintersäsong.

Hoppbackarna ja…vi gick först upp i trapporna upp till ”starttornet” men det var låst där så vi gick ner i backen och tog alla trapporna upp längs backen istället. Anton räknade trappstegen i stora backen till 260! Långt över 1000 trappsteg avverkade vi denna dag!

Sedan gick vi en sväng upp i lilla backen också. Man undrar ju, hur kan man frivilligt kasta sig utför dessa backar?! Huh!

Måste säga att det är en fin liten harmonisk stad Sollefteå med parkerna, vattnet och niporna. Vi hann ju inte se allt i och runt stan men en liten del i alla fall och det var en jättemysig utflykt tyckte både jag och Anton.

Vi avslutade dagen med en härlig kvällsmiddag med stekt lax och råris och sås en bit utanför Sollefteå. Vi hittade lite tjärved som vi eldade och tänk så underbart gott det luktar och vad god maten blir utomhus så här – helt oslagbart!

Sköt om er ute i landet!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
L8
Guest
L8
11 år sedan

L 5: Jinder ?

L8
Guest
L8
11 år sedan

V 4: majs

L8
Guest
L8
11 år sedan

Hej från Ringarum! +15 grader, lite moln men nästan vindstilla. Katterna är ute och jag är beredd.

Sanna Jonsson
Guest
Sanna Jonsson
11 år sedan

Vad roligt! Ni ser ut att ha haft en supertrevlig utflykt. Kan tänka mig att Anton tyckte att det var spännande både med backarna och niporna. Själv såg jag ett havsörnspar häromdagen när jag var med skolan på excursion, det var mäktigt, men som vanligt hann jag inte få fram kameran innan det var för sent, fast den var faktiskt med 🙂
/ Sanna

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x