Ännu en vecka har gått…

NI7_6686-1Den senaste veckan har kraftbolagen haft en helikopter här som utför röjning i ledningsgator. En fantastisk grej som hänger ner från helikoptern och röjer med ett antal sågklingor.NI7_6549-1

Om två veckor drar vi igång vårt efterlängtade fibernät. Under dryga två års tid har vi planerat, projekterat, sökt bidrag, upphandlat och sedan grävt slang, blåst fiber, svetsat fiber och nu håller Telia m.fl som vi upphandlat på att installera det tekniska. Så inom kort har 217 hushåll här ute på landsbygden tillgång till 100/100 mb, tv, telefoni via fiber. Det ska bli en lättnad att få släppa det efter att ha agerat projektledare för detta gigantiska projekt. Jag har ca 2000 ideella timmar på detta arbete!

Vädret har verkligen varit grått den senaste tiden, det är sällan höstarna är så gråa som den varit i år får jag en känsla av. För en vecka sedan låg snön vit och fin men plusgraderna tog över igen och mörkret kom tillbaka.
I tisdags var det ändå lite bättre och jag passade på att ta en lunch ute i det fria. Jag packade helt enkelt ryggan med fika och kamera och drog iväg ut på en lång promenad i skog och mark och fika uppe på en höjd.
Morgonen hade varit tjock av dimma men vid middagstid bröt solen igenom och det blev fantastiskt vackert med dimslöjorna som låg kvar i dalgångarna. Det var en otrolig skön avkoppling mot den vardagsstress jag lever i. Spindelnätet lyste vackert i motljuset från solen. Skog och mark och natur ger mig en fantastisk avkoppling och är som en livsnerv. Här kommer en blandning av förra veckans fotograferande.

NI7_6626-1NI7_6553-1NI7_6614-1

 

Strax innan sol bröt igenom...
Strax innan sol bröt igenom…

Om två veckor är det första advent – snart dags att lägga ut min spotifylista över jullåtar!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x