Ut i naturen, fjällvandring…

Sitter o planerar för en fjälltur…

Det rycker i fjällvandrarnerven nu när vi börjar gå in i augusti. Augusti och september är den bästa vandrartiden, tycker jag. Har det inte kommit snö, så kan det ju vara fantastiskt fint ända in i oktober – så än finns chansen för er som vill prova på!

Just nu sitter jag och funderar på Vålådalen och fjällen mot Helags, jag har faktiskt inte gått där ännu. Att gå förbi Lill-Stendalsfjället och sedan gå Härjångsdalen och via Vålåstugan tillbaka, det ska visst vara en fin dalgång att gå där. Har inte mätt på kartan men det ser ut att bli en 6 mils vandring.
…men, det hänger lite på vädret också. Mycket regn vill jag inte ha om man ska gå flera dagar.

Ut i naturen skrev jag i rubriken.
Jag tror det är jätteviktigt för alla (som kan, man kan ju ha fysiska förhinder) att komma ifrån lite – och naturen är en sagolik plats att få återhämtning, ny kraft och ny energi på. Törs man prova på så tycker jag man ska testa att sticka iväg helt ensam för att få tid att tänka, fundera och testa på att klara sig på egen hand, det är stärkande, jag lovar. Jag har testat, det pirrade en hel del innan jag kom iväg och säcken hängde där på ryggen, men det var otroligt stärkande att fixa det, på egen hand, alldeles ensam ute i den enorma fjällvärlden.
Naturligtvis är det alltid trevligare att gå i sällskap!

Ett av mina sätt att få återhämtning och få ro i själen är att vandra i fjällen, jag verkligen älskar det!
Har ni inte provat det så testa! Sätt av en helg i höst och ge er iväg! ..och vill ni ha tips på fina vandringar så hör av er….

Här kommer några bilder från en vandring 2008 mot Helags.

Vad kan man råka ut för, så då är det bara att ta av skorna och ge sig ut i det brrrr… kaaaalllllaaa vattnet!
Snö brukar man också få uppleva och det känns rätt så mysigt att få kliva på snö mitt i sommaren och även kasta lite snöbollar på varann 🙂

Annars är ju vidderna, vyerna, ljuset och ”storheten” det helt oslagbara med fjällen. …och naturligtvis det enormt goda kaffet som man kokar och njuter av!

På med kängorna så ses vi i fjällen!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x