Tisdag kväll i Rissna

Gick förbi äppelträden idag – ja, för er i Göteborg låter det kanske som en självklarhet, men här i kalla norden så får man fortfarande pulsa i snön fram till trädgårdsbuskarna, så det är inget man gör så ofta innan snön gått bort.
I alla fall så såg jag att det var alldeles fullt av knoppar på träden, som sakta börjat visa av sig!

ÄppelknopparI övrigt så har jag inte lyckats fånga nåt speciellt med kameran de senaste dagarna, trots många mils vandring och promenader under påskhelgen.

Snön tinar bort i full fart – och det innebär väl även att våra kära vänner björnarna snart ger sig tillkänna – och dom ökar i antal för varje år enligt alla undersökningar som görs. Om jag får säga som jag tycker (och det får jag här 🙂 ) så tycker jag att nu är det dags för beslutsfattare inom björnjakten att sluta undersöka och fundera kring björnstammen – det är hög tid att börja decimera den. Alla vi människor ska känna trygghet och lust till att gå ut i naturen, vandra, plocka bär, fiska och njuta- utan att känna rädsla för björn. Jag känner inbitna jägare som börjat känna otrygghet i att gå i skog och mark.
Hoppas bara inte att det ska hända ytterligare ett antal svåra olyckor innan någon törs sätta ner foten och säga –nu ska vi se till att björnstammen kommer ner på en acceptabel nivå.

Kära läsare; kommentera gärna och skriv vad ni tycker

Crossroad – bandet som jag spelar i har repat ikväll igen – men det blev inte mycket repat denna gång. Det blev mest teknikstök. Trasslande ljusanläggning tog bort en hel del reptid idag. Men, men, men – det löser sig nog. –det där problemet löser du nog, bara du sovit på saken, säger min spelkompanjon Göran.


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x