Snön faller och vi med den…

…en gammal Lundell-låt….

Jodå, det snöar för fullt här i Jämtland idag. Det har inte kommit så mycket ännu, men meteorologerna har lovat mer. Vi har ca 5 centimeter just nu, onsdag kväll. Får väl se imorgon bitti när man vaknar hur mycket det är då….

Känns rätt så bra att det kommer snö nu, det är dags att det blir vitt och fint! Mycket bättre än en mörk och blöt och ruggig höst/förvinter…
Jag längtar till lite skidåkning faktiskt

10 dagar kvar till Rockfest i Rissna! …och jag är hes som en…ja, jag vet inte vad…igår kväll kunde jag knappt prata alls, rösten var helt borta…
Bara att hoppas på att det ger med sig innan spelningen, annars blir det jobbigt….

Mörk choklad
Ikväll läste jag om en förklaring till varför mörk choklad är nyttigt. Forskare vid Linköpings Universitet har upptäckt förklaringen till varför mörk choklad är bra mot hjärt-kärlsjukdomar. Ett visst enzym i kroppen hämmas av kakao och på så vis minskar risken för högt blodtryck och att drabbas av stroke och åderförkalkning.
Forskarna tog blodprov på sexton personer både före och efter att de ätit en stor bit 72-procentig mörk choklad och resultaten visade att det här enzymet hämmades lika mycket av chokladen som det gör av de läkemedel som används mot högt blodtryck idag.

Så nu ikväll sitter jag här med medicinen…

Sköt om er!

Mörkt och nyttigt…

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x