Lördag 2 juni

Idag var väl inte vädret speciellt somrigt!

Fy tusan så kallt och regnigt och blåsigt det varit idag. Speciellt nu på eftermidda’n och kvällen.
tidigare idag gick Anton och jag ut en sväng för att se om svanarna fått ungar ännu – och visst hade dom det!

Jag har haft mina aningar de senaste dagarna eftersom honan legat med vingarna lite lätt utfällda och jag fick för mig att det var för att skydda några småttingar därunder. Idag fick vi se de små dunbollarna! Det verkar vara ett produktivt par. Förra året fick de 4 ungar och alla fyra hade klarat vintern och var med tillbaka i våras. Dessa blev ”bortkörda” ett tag senare och håller till i en tjärn ca 1 km från där föräldrarna bor. Ja, och nu fick det vuxna svanparet 5 ungar! Det var väldigt svårt att fånga alla på en och samma bild för en av dem var väldigt skygg och höll oftast till bakom föräldrarna.

Jag blir lika fascinerad varje gång/varje år av sommarfåglar som kommer. Nu de senaste dagarna har jag fått sett både bläsand, tornsvala (tornseglare) , tornfalk, enkelbeckasin m.fl. här utanför byn. Usch, det är svårfångade saker att få på bild. Lite halvskumt var det också när jag stötte på tornsvalorna.

Ja, i eftermiddag tilltog regnet och blåsten och det var minst sagt ett riktigt skitväder. Men, jag och grabben tänkte att vi gör ett litet ”äventyr” av det hela och trotsade blåst, regn och bara 5 plusgrader och gick ut en sväng för att ”känna på” vädret och sedan gå hem och värma oss en kopp varm choklad och lite bullar. Sagt och gjort, på med varma underställ och regnkläder, mössa och vantar! Och som sagt, riktigt skönt att komma hem och värma sig sedan och chokladen smakade underbart gott!

Däremot fick jag än en gång uppleva att mina regnbyxor är totalt slut. Läker som ett såll, så nu blir det till att skaffa nya innan det blir dax för någon riktig fjälltur.

Take care!

 


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x