Kallt, kallt, kallt…

I år fick vi en riktig vinter igen. Det kryper neråt -30 nästan dagligen.

…men, det syns tydligt på ljuset att vi är på väg mot en härlig årstid här uppe – vårvintern! Den kan vara helt underbar. Den brukar ju kallas den femte årstiden – och den finns bara här uppe i norr.

Anton, vår son, fick ett akvarium i julklapp och dan före nyårsafton så var vi iväg och handlade fiskar och växter o sånt som hör till. Tre dagar senare hade han fått tillökning!! Det var ett helt gäng med nyfödda yngel av rasen Black Molly – dom föder levande ungar!
Nu igår såg vi två nya yngel igen!! Det ena av rasen Rosentetra som lägger ägg ohch det andra en guppy (som föder levande yngel) – snacka om tur med ynglandet – riktigt intressant att se hur ynglen utvecklas och växer.

Macbook: Börjar bli vän med min nya macbook nu också faktiskt. Apple som är märket bakom Mac i Iphone vet verkligen hur man gör användarvänliga prylar – men det tar ett tag att vänja om innan man blir van – mac är ett helt nytt sätt att tänka. Nån fler ute i cyberrymden som har mac och vill kommentera?

Förresten – följer ni Pirate Bay-rättegången? Ibland undrar jag hur mycket krut större medieföretag orkar lägga på att hitta några syndare. Hur fasen tror man att man ska få stopp på denna nya utveckling med att det går att ladda ner program, musik, filmer mm? Det går inte att stoppa – det gäller istället för de som vill överleva att hitta nya former för att håva in pengar för det man anser sig ha upphovsrätt till.

Om ni är intresserad så finns lite mer att läsa om rättegången här – http://www.idg.se/2.1085/1.211566?utm_source=anp&utm_medium=email&utm_source=anp&utm_medium=email

Sköt om er i vinterkylan


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Sten
Guest
Sten
15 år sedan

Mac som jag av en slump började använda 1995 har alltid varit användarvänlig, tyvärr inte så vanligt använd pga Microsoft lyckades bättre med markandsföring ,men det har börjat vända …
Gällande Piratebay ; så har fildelninegn kommit för att stanna , det enda bolagen kan göra är att sänka priserna och göra det enklare att konsumera , tekniken har helt enkelt gjort det billigare och enklare att distribuera och det borde även komma konsumenterana tillgodo
för övrigt skulle jag aldrig köpa ex photoshop om jag inte kunde ladda ner det gratis

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x