iPad – lägg det på minnet. Apple har nu presenterat sin nya läsplatta. Det är ingen nyhet i sig, men det är nog starten för en ny era inom datorvärlden. Många av er kommer att ha en sådan inom några år. Kanske inte precis Apples iPad, men en liknande. Stenen har börjat rulla – det har Apple sett till nu. Det kommer att bli en jakt nu på att ta fram läsplattor. Google och HP är igång också.

Läsplatta, en dator utan tangentbord med tryckkänslig skärm är inget nytt egentligen, men när Apple slår till så startar liksom det stora slaget om en ny produktgeneration. Det har funnits läsplattor en tid nu, men de har inte slagit igenom. Men det kommer att ske nu.
Varför? -Jo, Apple vet på vilken nivå man startar och vad som blir användarvänligt och vad som egentligen inte behövs för normalt användande.

Varför vet jag det här?
-Jo, jag har tidigare aldrig haft en telefon utan knappar och tangenter, men så kom iPhone och jag skaffade en och jag förstår nu att knappar o tangenter inte behövs för att klara sig i normala förhållanden. Lockad av upplägget och ”tänket” bakom det hela så bytte jag för ett år sedan från PC till Mac och då förstod jag att man inte behöver krångla till det så mycket. Det funkar ändå….

Det här är framtiden. Du vill ha en dator som du tar med dig vart än du går, du trycker på knappen och den startar direkt – ingen minutväntan på att maskinen ska starta upp innan du kan börja med nästa steg att starta programmen!! Du pekar med fingret på det du vill se, webläsaren, mail, musikspelare, böcker, tidningar, kalender, bilder, anteckningar mm. Möjligheten att läsa nyheter och söka information. Inom nån sekund är du ute på nätet.

Visst, jag vet att den vanliga datorn med tangentbord behövs när man skriver längre texter, jobbar med bilder, producera saker o ting. Men, läsplattan kommer att bli ditt vardagsverktyg för informationshämtning, sociala delar (facebook mm), epost, Blocket, läsa tidningar, lyssna på musik, titta på nyheterna, köpa musik osv – jag lovar er!

Klicka vidare!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x