Musikintresserad som jag är, kan jag inte låta bli att skriva lite om Idol!
På fredag är det dax för final i årets Idol!

Enligt alla experter är det redan klart – Jay vinner!

Ja, troligen blir det så också. Men jag är ändå imponerad av Minnah som var uträknad, ja till och med utröstad, för att sedan resa sig och komma ända hit till final.

Men som sagt, jag förstår att Jay är favorit. Snygg, lite halvblyg, duktig sångare och en utstrålning som passar på en scen.
Det jag är lite orolig för vad gäller Jay är hans problem med droger. Det är ju känt att han haft problem tidigare och att han ”testade positivt” igen under Idol-serien är en riktig varningsflagga – trist faktiskt. Det är ett tufft liv därute i rock- och artistbranschen och där finns inga skyddsstaket som i TV-serien.

Naturligtvis hoppas jag att han ska lyckas – för han är en kommande kanonartist – inget snack!

Minnah då? Jo, hon charmar genom sin enkelhet och sitt otroliga sätt att sjunga med känsla – man kan nästa känna hur hon gråter då det är en sorgsen text. En värdig finalist för mig!

Det ska bli intressant att se finalen, även om resultatet redan är ”klart”. Det är så roligt att följa talanger från försiktigt blyga till nästan färdiga artister  – och så kommer det ju en Beatleslåt också i finalen 🙂

Här är låtarna dom ska sjunga:

Finalisternas egna låtval

  • Jay Smith, Higher – Cred
  • Minnah Karlsson, What are you waiting for – Gwen Stefani

Tittarnas låtval

  • Jay Smith, Like a prayer – Madonna
  • Minnah Karlsson,  Twist and shout – The Beatles

Vinnarlåten

  • Dreaming people

Lycka till på fredag, Jay och Minnah!