Du har betytt mycket för mig…
Sedan 70-talet har jag följt Eagles och lyssnat på deras musik. Den har påverkat mig, färgat mig och fått mig att förstå att musik inte måste vara komplicerad, det räcker med en stämning. Därmed inte sagt att Eagles låtar är enkla att spela. Tvärtom. Eagles stämsång är också något som fängslat mig. Fantastiskt bra i mina öron!
Det är många låtar med Eagles som jag har spelat tillsammans med mina spelkompisar genom åren. De har alltid varit roliga att spela.

Det är många som inte vill sätta Eagles i ”finrummet” bland musiker. De anses spela en för ”enkel” musik, för vardaglig. För mig är de enastående musiker som kan plocka fram känslan i sin musik, med ackordföljder och harmonier som är fantastiska.

Jag gissar att det inte är en slump att när jag tittar in på yearinmusic.spotify.com så är Eagles de mest spelade under 2015 i min Spotify. IMG_1156-1

Jag satt faktiskt och spelade gitarr för mig själv i musikrummet när min fru och bonusdotter ringde/skypade till mig. Jag plinkade lite på ett intro, ”-vet du vad det är för låt?” sa jag till min fru. ”-Det låter som Eagles. Ja han, Glenn Frey är ju också borta nu…” Jag tystnade…

IMG_1155-1Några dagar senare kom ett fång vackra tulpaner med bud till mig. Min hustru såg hur starkt jag reagerade på en av mina idolers bortgång.
Tack min underbara fru!

Tack för musiken och konserterna jag ändå fick se med dig, Glenn Frey. Din musik lever kvar!