Dagmar…

Dagmar 1, Annandag Jul;
Ja, just nu får man leva friluftsliv i hemmamiljö. Ingen el, inget vatten, ingen värme. Inget kylskåp, ingen spis, inget varmvatten. Dagmar har hälsat på och ”röjt runt lite”…

Dagmar 2, tisdag;
Ingen telefon periodvis, inget bredband. Inget av det vanliga. Lite grann ”back to basic”. 13 grader när vi vaknade idag 🙂 man får helt plötsligt se hur oerhört bekvämt man har det i vanliga fall.

Det går mycket ljus och batterier. Idag blev det även inköp av en fotogenvärmare som kan höja tempen några grader inomhus, i alla fall i köket.

Igår blev det en sväng med bilen i närområdet och det var ingen vacker syn i skog och mark med alla träd som ligger över ledningar och vägar. Oj, så mycket jobb som återstår innan allt är i ordning igen. Det här kommer att ta tid känns det som.

Uppdatering tisdag kväll; Trassel, trassel med tåg och förbindelser. Tåget som äldste sonen skulle med fick vi signaler om inte kunde gå ikväll så vi fick skjutsa honom till Sundsvall för att han skulle ta sig hem till Västerås. Hemkommen igen var det 11 grader inne. Brrrr… Nu har vi lånat ett elverk som kan gå emelllanåt för att frysen ska hålla minusgrader. Telia har även dragit igång reservkraften igen på mobilmasten så vi har tillfällig mobiltäckning igen. Alltid något! Värst är ändå värmen (läs kylan) och avsaknad av vatten. Det blir stökigt i längden att hämta vatten i hinkar och att frysa och allt krångel med mat o toalettbesök.

Och nej, vi har ingen vedspis. Det saknar man verkligen en sån här gång.

Dagmar 3, onsdag.
Vaknar och det är 11 grader inne. Brrr… Dax att fylla på bensin i elverket och starta upp för att hålla frysen igång.
…och lite kaffe ska det kokas på Trangiaköket! 🙂
Kl 10; och vi har nu nått 14 grader här i köket! Underbart skönt 😉 !
Har även sett elbolaget vara i farten i närområdet så nu har man i alla fall börjat såga ner och ta bort alla träden över ledningarna.

Och idag onsdag fick vi då äntligen tillbaka strömmen! Helt underbart! Vilken lyxkänsla det blir av det man är van annars. Duscha! Diska! Tvätta! Laga mat på spisen! Lyse!

Friluftlivet över för den här gången!

God fortsättning på er alla!