En skön ”fågelpromenad” i helgen

I lördags drog jag på mig kängorna och hängde på mig kameran för att ge mig ut och lura på lite vårfåglar som eventuellt kommit. Jag gick upp till åselet en bit utanför Rissna där det bara för en vecka sedan var full vinter men nu hade tinat fram. På somrarna brukar det vara ett rikt fågelliv där med ”vattenfåglar” eftersom det är lite träsklikt och dessutom väldigt skyddat när det börjat växa upp gräs och vass. Så både trana, svan och diverse änder och gäss kan finnas där för att häcka.

Och visst, mycket riktigt hade en del arter landat – så det blev några bilder även denna dag. Eller det blev rättare sagt drygt 140 bilder 🙂
Jaja, det mesta blir ju bara att kasta, men det kostar ju inget med dagens digitalkameror.
Nu kanske det inte låter så märkvärdigt att fota svanar, tranor, gäss eller knipor. Det vimlar ju av många av dessa i mer tätortlik miljö (ja, inte tranor då), men som sagt att komma dem lite närmare ”ute i naturen” är inte lika enkelt…
Nej, här lever de skygga och mer naturliga så det är inte alltid man lyckas komma så nära så det blir några bra bilder.

Det är i alla fall otroligt avkopplande och skönt att ge sig ut och bara sitta där och ”lura” en stund. Eller att sakta, sakta, steg för steg komma dem lite närmare för att till slut kunna ta några bilder.

Här kommer i alla fall några bilder från lördagens promenad…

Att fånga fåglar i flykt är alltid lika spännande…och svårt. Klicka upp den andra bilden på tranorna så får ni se vad dom gapar på just det här fotot! Och i nästa bild ser man verkligen hur långt ner dom går med vingarna innan de vänder uppåt igen.

Nä, jag måste nog stanna och klia mig lite innan jag ger mig över isen 🙂

Svanarna fick jag smyga på länge innan jag kom så här nära.
Jag tog några steg framåt för varje gång båda två doppade huvudet i vattnet.
Till slut kom jag så nära att det gick att fota lite. De upptänkte mig och började ”prata” men blev inte rädda utan jag kunde stå kvar och se på när de letade mat – det ser rätt så roligt ut 🙂

Ja, ett vackert par var det, dessa två…

Det var några fåglar det!


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x