Årets första möte med uggla

DSC_0864-1Tidigare den här veckan stötte jag på en liten uggla. Det var första ugglemötet i år.
Tyvärr hade jag inte teleobjektivet denna gång utan bara mitt normalobjektiv så det var svårt att fånga den lille rackaren på bild.

Jag upptäckte ugglan på 60-70 meters håll och gjorde ett försök att närma mig den där den satt högst uppe i ett torrträd. Den stannade villigt kvar fast jag gick alldeles under trädet. Jag såg hur den nyfiket undrade vad jag var för filur som gick långt där nere.
När jag gick därifrån och kommit en bit bort hoade den till och seglade iväg…

DSC_0867-1Jag försökte göra en förstoring också från en av bilderna. Av vad jag kan se av teckningen på bröstet och storleken på fågeln så måste det ha varit en sparvuggla. På den första bilden här ovan har jag dragit ner ljuset lite för att skapa lite dramatik. Som en liten prick längst däruppe ser man ugglan.  Så roligt att uppleva och se! DSC_0867-1-2

Det är verkligen bra att man numera lämnar lite fågelträd när man avverkar för det är många arter som uppskattar dessa utmärkta utsiktstorn.

Även fågelåret har börjat!

DSC_0877-1


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x