My Mac is back!

Har ni hört det här ordet förut – backup?

Jag skriver det igen – nu med stora bokstäver

BACKUP!

Om det finns budord för datoranvändare så kommer detta ord först.
1. Du skall icke chansa utan backup
Nu ska ni få höra min senaste anledning till vikten av backup;
Jag lämnade in min dator (det har ni läst om redan), fick tillbaka den med ett felande moderkort, vilket resulterade i att datorn efter några minuters användande själv förstörde datat på hårddisken. Firman som gjorde reparationen försökte rädda det som fanns där med reparationsverktyg men det gick inte. Dom ringde till mig och sa att hårddisken gick inte att rädda, -du har väl backup?
Jag hann fundera några sekunder och se alla mina foton och musikproduktioner, bokföring, dokumentation mm försvinna ut i cyberrymden. Men så kom jag tillbaka till verkligheten och konstaterade att detta är nåt jag faktiskt sköter exemplariskt.

Vad jag räddade med att ha en simpel backup:
Dryga 12.000 foton, bröllopsfoton, familjebilder, fjällvandringar, födelsedagar mm, hur många hundra timmars musikproduktion som helst till Crossroad och mig själv. Sannas Tyg & Hantverksbods hela webbutik-underlag, alla musiktexter, alla dokument och bokföring för hem och företag mm. mm.

Jag jag vill säga till er alla med dator: Ordna med backup – datorhaveri drabbar ALLA – förr eller senare, det kan jag lova!

Min Mac då, jo den är tillbaka, hel fräsch och  fin med nytt moderkort, nya minnen, ny skärm – jag är glad igen!

Vädret

Visst har det varit lite väl gråtrist nu ett tag? Det har här i Jämtland varit jämngrått i en vecka nu och det verkar ska hålla i sig ytterligare några dagar innan vi får se solen igen!

Veckans bild får bli den här – sköt om er och glöm inte backup’en!

dsc_0019


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x