Fettjeåfallet – Klövsjö

Fettjeåfallet hade jag hört talas om – men inte varit dit. Men nu var det dags.

Hur hittar man dit då? Jo, vid skidanläggningen i Klövsjö, Katrinabacken, svängerman av och åker förbi slalombacken och ca 5 kilometer vidare efter grusvägen. Efter en stund kommer man så till en parkeringsplats med skylt som visar att man är på rätt väg.

Stigen upp till fallet är 2 km och den börjar slät och fin men allteftersom man kommer uppåt mot fallet så blir den stenigare och stenigare och det är en hel del rötter som är riktigt hala om de är våta så en varning till er som vill gå dit är att ta det försiktigt och se efter var ni sätter fötterna. Det går nog bra att ta med barn men ta tid på er och kanske man inte kan ta med de allra minsta, inte om det ska gå själva. Räkna med en halvtimmes promenad i varje riktning som vuxen och lägg till en hel del om ni har med små barn.

Bitvis går stigen alldeles intill ån och på vägen upp går man över Fettjeån två gånger på broar. Väl uppe vid fallet så finns både eldstad och ett vindskydd.

Fallet är inte så stort i vattenmängd men däremot riktigt högt. Det är liksom delat i två delar. Det ska visst vara 60 meter högt. Man kan gå ända fram till det nedre fallet och där finns några stenar lägligt placerade för att ställa sina utflyktskamrater på och fotografera 🙂

Nu var vi dit i mitten på september och det var ju inte mycket vatten då. Jag gissar att det forsar betydligt mycket mer på vårkanten eller försommaren efter snösmältningen. Det kan säkert bli vackra formationer av is där på vintern. Jag tycker absolut det är värt ett besök upp till detta fall. Höga berg och klippor att titta på och härliga vattenstänk får man på sig där intill fallet. Gör ett besök!

Äta måste man också göra – mat smakar ju gott utomhus!

En trevlig dag hade vi, jag och Anton.

…och skönt att ta av skorna efteråt…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x